2 Haziran 2010 Çarşamba

31 Mayıs 2010 Bob Dylan İstanbul Konseri


Efsanenin İstanbul'a geleceğini duyduğumuz gün Murat Ortaç'la sözleştik, efsane 70 yaşına gelmişti gitmek farzdı. Hep söylerim M.Ortaç olmasa hayatta bir yanım eksik olurdu, sağolsun aldı biletleri, efsaneyi canlı izlemek bizlere de nasip oldu.

Çok sıcak bir İstanbul gününün akşamında Bob Dylan tam saatinde çıktı sahneye, beş dakikalık gecikmeyi elbette kabul edebiliriz. Fakat saat 21.00'de başlayan konserde dördüncü şarkıda hala insanlar içeri girip koridorlarda geziniyorsa (hatta yüksek sesle konuşarak) bizim insanımıza bu tip konserler haramdır. Neyse bu konu derin ve yeri değil.

1989 yılındaki konserinde seyirci ile diyalog kurmadığını yıllardır okuruz. Yine öyle oldu. Çıktı, çaldı ve gitti. Rainy Day Women ile başladı konsere, Lay Lady Lay ile devam etti. Tamam şimdi ısındı dedik, sonra Just Like A Woman geldi. Ondan sonrası benim beklediğim gibi olmadı. Çok sevdiğim Bob Dylan şarkıları olan Blowing In The Wind, Forever Young, Hurricane, Mr. Tambourine Man gibi efsane şarkılarını söylemedi. Sıkı bir Bob Dylan dinleyicisi olmadığım için söylediği şarkılar malesef tanıdık gelmedi bana, hatta bir ara sıkıldım. Like A Rolling Stone ve sonrasında bilmediğim bir şarkıyla bitirdi. Sadece müzisyen arkadaşlarını tanıttı, iyi akşamlar dedi.

Performansı biraz hayal kırıklığı yaratsa da müzik tarihinde devrim niteliğinde işler yapmış Bob Dylan'ı İstanbul'da ilk ve son kez dinlemek güzeldi. Daha iyi bir performans olabilirdi ama Dylan'ın 70 yaşında olduğunu unutmamak lazım.

Ekip: Mert, Ben ve M.Ortaç

5 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

Edit: Resimde yer almayan diğer ekip üyeleri; Meltem, Çiler, Diler ve Zeynep.

Haremlik selamlık gibi oldu..

Faruk dedi ki...

mortaç ne biçim yaşlanmış lan :) fazla çalışıyo galiba :)

MORTAC dedi ki...

Farukcum, gorundugu kadar kotu degil durum :))
isik, mesafe gibi dis etkenler iyi degildi :P

MORTAC dedi ki...

Bu arada son sarki aslinda yine klasiklerden birisi olan "All Along the Watchtower" idi ama sagolsun Bob abi yine canli performansa ozgu farkli bir yorumla soyleyince taninmaz haldeydi.

Murat YILMAZ dedi ki...

Ya aslında ben yaşlanmış gibi çıkmışım. Zayfladıkca şeklim iyice değişti. Biraz kilo alsam iyi olacak..

M.Ortaç, para iadesi yok mu?