6 Nisan 2009 Pazartesi

U2 - No line on the horizon

U2'nun müziğini severim her ne kadar siyasi olaylardan (!) dolayı Türkiye'ye gelmek istemeseler bile. Arkadaşlara biri bizim meseleyi yanlış anlatmış olsa gerek ki IRA ile aynı kefeye koyuyorlar. Bu sene yoğun bir turneye çıkıyorlar, Türkiye listelerinde yine yok, canları sağolsun.

Yeni albümlerini (No line on the horizon) nihayet dinledim. Son aylarda spora çok zaman ayırdığımdan sadece spor yaparken müzik dinleyebiliyorum. Bu arada Walkman, Mp3 ve Ipod cihazlarını kim bulduysa elektrik telefon kadar insanlığa hizmet etmiştir.

Albüme gelecek olursak, hiç beğenmedim. On üzerinden beş puan zor alır. Neden beğenmediğim diye düşünürken nette biraz gezindim. Meğerse U2 deneysel bir albüm yapmış. Yaptıkları müzikten sıkılıp yeni birşeyler denemek istemiş olabilirler ama sevenlerini bu kadar hayal kırıklığına uğratmalarına gerek yoktu. Araya bir iki baba şarkı sıkıştırabilirlerdi. Get on your boots ve Magnificent dikkatimi çeken şarkılar, diğerleri gayet vasat. Dolayısıyla U2'nun eski şarkılarını dinlemeye devam...

Hiç yorum yok: